Bio

Biografie

Ik ben op mijn 15de voor het eerst in aanraking gekomen met krijgskunsten (tai-jitsu). Toen deze club verhuisde ging ik op zoek naar een andere club/krijgskunst. Tijdens deze zoektocht heb ik kunnen kennismaken met verschillende krijgskunsten zoals Thai boks en Aikido. In 2010 is mijn 1ste kennismaking met Wing Chun begonnen.

Om op een regelmatige basis te kunnen trainen ben ik in 2011 begonnen bij een Wing Chun school te Antwerpen. Tegelijkertijd begon ik ook met de Filipijnse krijgskunst Eskrima. Ik heb er zeker een goede Wing Chun basis gekregen maar moest spijtig genoeg steeds op mijn honger blijven zitten wat betreft het leren gebruiken van Wing Chun op de straat (want daar trainden we niet op). Ik had toen eerder het gevoel dat je Wing Chun vooral kon gebruiken als aanvulling op andere stijlen (wat voor mij Eskrima was).

Hier kwam verandering in toen ik in 2015 met Marc Van Geldere de mogelijkheid kreeg om een seminarie bij te wonen van Philipp Bayer. Open zoals hij is, nam hij voor ons de tijd om de verschillen te laten zien tussen onze stijlen. Hierbij kwamen we tot de vaststelling dat Ving Tsun echt werkt. Toen moest ik een moeilijke keuze maken, ofwel mijn opleiding voltooien en voor leraar gaan in mijn vorige school, ofwel opnieuw beginnen wetende dat ik voor mijn (privé)lessen telkens naar Hani Sabbagh (leerling van Philipp Bayer) in Luik zou moeten gaan. Mijn geluk was dat ik een sterke groep believers had die met mij mee de overstap wilden maken.

Zodoende zijn we in 2016 begonnen met les te geven in Antwerpen. Door het internationale netwerk van Philipp Bayer zijn we in contact gekomen met de Nederlandse afdeling van de Associatie onder leiding van Ed Blom (leerling van Philipp Bayer) en zijn we ook in Nederland begonnen om onze kennis te verrijken.

Tot op heden blijf ik verder mijn Ving Tsun verbeteren door lessen en seminars en streef ik zoveel mogelijk van deze kennis over te brengen naar onze eigen leden, met in gedachte "Sometimes a teacher, always a student"

Chi Fei Leong

Onze visie

-- Er zijn veel Wing Chun stijlen met elk hun eigen visies & ondanks dezelfde achtergrond kunnen deze soms ver uiteen liggen. Onze stijl is clean en praktisch. Maar met oog voor onze stijl en het behouden hiervan.

-- Bij onze club zal je niet vele euro's moeten betalen om een certificaat te behalen. Wij hebben ook geen gordels of graden: dit was in het oude China ook niet van toepassing!

-- Ving Tsun is gebaseerd op concepten, zodat we automatisch leren reageren op een situatie die zich voordoet. Dit is dan weer afhankelijk van de situatie gecombineerd met de persoon die zich hierin bevindt (groot/klein, sterk/verfijnd). Wij werken aan persoonlijke ontwikkeling en soms gaat de oplossing voor de ene persoon nu eenmaal anders zijn als voor iemand anders.

-- Het doel is te streven om elkaar beter te maken en zodoende samen te groeien naar een hoger niveau. Hier is respect en kameraadschap een betere tool, dan de zogenaamde gordels of graden.

Dit is onze visie.

Tot in de les!