Terug naar het “nieuwe normaal”?

Net als alle andere sportclubs hebben ook wij onszelf moeten aanpassen aan de reeds (veel) te lang durende crisis.

Onze leden in de koude laten was geen optie, dus hebben we in de mate van het mogelijke, telkens volgens de lopende regels manieren gezocht om ze toch een uitlaatklep te bieden.

Buiten in kleine groepen van 4, zonder contact en met mondmasker was het nieuwe normaal. De nadruk werd gelegd op onze vormen (vergelijkbaar met een Kata), wapens en solodrills met een sterke nadruk op schaduwboksen en voetenwerk.

Ideaal? Zeker niet, maar we hebben volgens mij wel een deftige basis gelegd waar we verder mee kunnen werken.

Ondertussen hebben we terug toestemming om de groepen te verhogen tot 10 personen, dit gaf ons weer wat mogelijkheden om de lessen te plannen en het sociaal contact binnen te club terug te vergroten. Lessen veranderden nog niet, maar je kan wel zien dat de trainingen hun vruchten beginnen af te werpen.

Hiermee komt de volgende eventuele versoepeling van 8 mei (meer info) in zicht, waar we buiten in groepen van 25 personen zouden mogen trainen, met contact als het een contactsport betreft.

Ondanks dat we nog niet naar onze geliefde zaal kunnen gaan, geeft dit ons wel weer de mogelijkheid om onze stijl te beoefenen waarvoor ze gemaakt is. Je verdedigen op korte afstand en meer vertrouwen krijgen in jezelf en je lichaam.

Wilt dit zeggen dat alle remmen los gaan, zeker niet. We hebben de geldende regels altijd strenger toegepast dan nodig, juist omdat we een contactsport zijn en we een verantwoordelijkheid hebben naar onze leden.

Wat de trainingen betreft voor zowel de regels als de lessen zelf, komt er nog een update als de nieuwe regels werkelijk in werking treden.

Nu dat we terug in groepen van 10 mensen mogen trainen, gaan we wel terug proeflessen toelaten, al gaat dit momenteel wel enkel op afspraak zijn. Voor meer info klik hier!

Terug naar het “nieuwe normaal”?, we hopen alleszins van wel!

Keep safe

Chi Fei

Outdoor long pole training