Ving Tsun werkt

Veel mensen vragen zich af of Ving Tsun (Wing Chun) wel werkt en omdat er altijd wel meerdere waarheden zijn (zeker gezien de vele verschillende stromingen die Wing Chun kent), wil ik alvast onze visie toelichten.

Om met de deur in huis te vallen, JA Ving Tsun werkt. Wilt dit zeggen dat wij onoverwinnelijk zijn of dat ik je dat kan maken? Spijtig genoeg niet nee… Wel kunnen we je de tools geven om je lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en zo een voorsprong te geven op je eventuele agressor/tegenstander.

Hetgeen waar sommigen in falen is de link te leggen van de vormen naar een drill en dan naar de praktijk. Een goede drill traint een concept en/of reactie en moet zo “clean” mogelijk getraind worden. Daarna moet je dit testen of toetsen naar de realiteit. Dit kan bvb. door de partner meer tegendruk te laten geven en/of licht te sparren. Van hieruit kunnen we de scherpe kantjes afslijpen en je
zelfvertrouwen aanscherpen.

Dit is een proces dat tijd vergt en met onze maatschappij die gericht is op snel resultaat, heeft niet iedereen het geduld om dit op te brengen. Al zijn er ook genoeg redenen om het wel te doen.

Enkele voordelen die Ving Tsun biedt

  • Ving Tsun is direct, efficiënt en gericht op het uitschakelen van je tegenstander en het verdedigen van jezelf.
  • Ving Tsun heeft een “no nonsense” aanpak
  • We werken concept gericht, dus geen tijd voor nutteloze technieken.
  • Op Ving Tsun staat geen leeftijd, je kan dit een hele leven blijven doen zonder een groot risico op blessures.
  • Door de wetenschappelijke aanpak vergt het minder fysieke eigenschappen. 
  • Dit maakt het ideaal voor vrouwen of fysiek minder sterke personen.
  • Onze stijl is gericht op korte afstand of om je te leren verdedigen in kleine ruimtes

Besluit Ving Tsun werkt als je het op een correcte manier en met de juiste ingesteldheid traint. Wij doen dit met een meer persoonlijke aanpak, alsook het uitleggen en laten voelen waarom iets (niet) werkt. Ook moedigen we onze leden aan om dingen in vraag te stellen en uitleg te vragen als iets niet duidelijk is. (Als je leraar je geen duidelijk antwoord kan/ wil geven, dan zou ik me andere vragen stellen)

Ben je geïnteresseerd en wil je is meedoen schrijf je dan hier in voor een gratis proefles.

Tot op de les!